HIFU Ultralift

Dat de tijd niet stilstaat, laat je huid op haar eigen manier aan je weten.

Toen je twintig was, was je huid nog strak, vol en glanzend. Maar naarmate de tijd verstrijkt, wordt je huid steeds droger, dunner en slapper. Ook zijn de eerste rimpeltjes en lijntjes te zien. Hoe dit komt? Een verminderde productie van collageen en elastine, waardoor je huid minder stevig en elastisch wordt. En ook aan je bovenarmen, dijen, buik en lovehandles merk je met de jaren een verschil. En soms begint dat te storen …

Gelukkig kan Cascade dit aanpakken met de HIFU Ultralift. Op een veilige en effectieve manier wordt het effect van een facelift geëvenaard, zonder dat er ook maar een naaldje, mes of narcose aan te pas komt! Niet alleen je gelaat, maar ook de rest van je lichaam krijgen we mooi strakker.

Ontdek de HIFU Ultralift behandeling (High Intensity Focused Ultrasound) bij Huidinstituut Cascade in Wijnegem.

GEBIEDEN

Gelaat, hals, kaaklijn, dubbele kin, buik, armen, ..

VANAFPRIJS

150 EUR (Alle prijzen)

INDICATIES

Huidverslapping, contouring, rimpels, plaatselijke vetophoping? dubbele kin

AANGERADEN FREQUENTIE

2 behandelingen, daarna 1x per jaar 1 behandeling

BEHANDELTIJD

30 tot 90 minuten

HERSTELTIJD

Geen hersteltijd

TE COMBINEREN MET

Environ Skincare, Hydrafacial

Waarom kiezen voor een HIFU behandeling?

HIFU LIFT werkt van binnenuit om de huid te verstrakken.Het toestel kan hoog gefocusseerde ultrasoon-energie vrijgeven op verschillende dieptes in de huidlagen (opperhuid, diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd). Hier worden de geluidsgolven omgezet in warmte. Door de warmte die in het onderhuids bindweefsel ontstaat, trekt de huid samen, waardoor deze zal verstrakken omdat de collageen aanmaak wordt gestimuleerd. Hierdoor ontstaat er een liftend effect van de huid, terwijl er geen enkele beschadiging van de opperhuid optreedt. Tijdens de behandeling is een warmte prikkeling voelbaar.

Je merkt al resultaat na één behandeling, en dit zonder hersteltijd of nevenwerkingen. Na enkele maanden is een strakkere, verfriste huid zichtbaar met een zichtbaar verbeterde huidconditie!

HIFU LIPO werkt op dezelfde manier maar focust vooral op lokale vetophoping en cellulitis. Het breekt vetcellen af waardoor er een afname is op de lokale zone’s waar de HIFU LIPO wordt ingezet.We werken tijdens deze behandeling tegelijkertijd ook op versteviging van de huid. Ideaal voor gezichts- of bodycontouring!

Ontdek de HIFU Ultralift behandeling (High Intensity Focused Ultrasound) bij Huidinstituut Cascade in Wijnegem.
Ontdek de HIFU Ultralift behandeling (High Intensity Focused Ultrasound) bij Huidinstituut Cascade in Wijnegem.

Voordelen HIFU Ultralift behandeling

 • Het is een pak betaalbaarder dan chirurgie.
 • Toepasbaar op alle huidtypes en fototypes.
 • Behandelen kan ook in de zomer.
 • Een sessie duurt tussen 30 en 90 minuten.
 • Pijnloos en geen herstelperiode
 • Zichtbaar resultaat vanaf de eerste sessie.
 • 95% clienttevredenheid.

Resultaten gelaat

 • Onmiddellijke lift van de behandelde zones
 • Deze niet-chirurgische facelift geeft een langdurig resultaat
 • Een vermindering tot 50% van het volume onder de kin
 • Lift een verslapte huid aan het gezicht en vermindert hamster wangen
 • Rimpels rond het voorhoofd, ogen, mond, in de nek of rond de kaaklijn zijn duidelijk minder of compleet verdwenen en de zone’s zijn gelift
 • Verbetert de huidelasticiteit en contouren van het gelaat en hals
 • Verbetert de huidstructuur en maakt de huid helder, fris en egaal

Resultaten lichaam

 • Ideaal voor de behandeling van plaatselijke vetophoping
 • Aanzienlijke resultaten na de eerste behandeling (beste resultaat na 3 weken)
 • Bij de behandelde zone wordt de omvang kleiner (vetvermindering in cm) en wordt de huid zichtbaar strakker
 • Huidverslapping na zwangerschap of gewichtsverlies wordt verminderd
 • Cellulite-vermindering: Say goodbye to cellulite! HIFU helpt bij het wegwerken van cellulite.

Hoe snel zie je resultaat?

Onmiddellijk na de eerste behandeling zie je al merkbaar verschil. Meestal raden we 2 behandelingen aan. Meer heb je niet nodig! Na 2 à 3 maanden is de huid van gelaat of lichaam duidelijk strakker, gladder en frisser. Gedurende 6 tot 12 maanden na de HIFU behandeling blijft je huid bovendien verstrakken en na de HIFU LIPO vet afvoeren.

Je lichaam heeft tijd nodig voor de afvoer van vetcellen en opbouw van het ondersteunend weefsel. Maar het resultaat blijft een jaar tot anderhalf jaar zichtbaar. Geen hersteltijd of bijwerkingen. Geen wekelijkse kuren. Geen tijdverlies.

Na de eerste cyclus van de behandeling doet u jaarlijks idealiter één onderhoudssessie om de resultaten op lange termijn te behouden.

Ontdek de HIFU Ultralift behandeling (High Intensity Focused Ultrasound) bij Huidinstituut Cascade in Wijnegem.

Hoe verloopt de behandeling?

 1. We beginnen met het bespreken van de behandeling.
 2. De behandeltijd is afhankelijk van jouw individueel behandelplan en de zone die behandeld wordt. Gemiddeld duurt een HIFU behandeling tussen de 15 en 90 minuten, afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.
 3. Zodra we dit hebben besproken, ondertekent u het formulier Informed consent.
 4. De behandeling begint met een reiniging van het oppervlak van de huid. Indien nodig doen we ook een dieptereiniging.
 5. Vervolgens beginnen we met de Ultralift behandeling.
 6. Als laatste bespreken we de geadviseerde producten voor dagelijkse verzorging en bescherming.

Doet de ULTRA LIFT behandeling pijn?

De behandeling kan enigszins ongemakkelijk aanvoelen, maar het wordt meestal niet als pijnlijk ervaren.

Direct na de behandeling kan de huid er wat rood uitzien, maar dit verdwijnt binnen enkele uren. Sommige cliënten ervaren lichte zwelling, tintelingen of gevoeligheid bij aanraking. De bijwerkingen zijn mild en van korte duur, je kan je gewone dagelijkse activiteiten onmiddellijk na je behandeling voortzetten.

Nazorg richtlijnen na de behandeling

 • Koel de huid niet de eerste vier uur na de behandeling
 • Geen zon of zonnebank 1 week na de behandeling
 • Geen sauna en geen massage van het behandelde gebied gedurende twee weken.
 • Geen make-up aanbrengen op het behandelde gebied gedurende één week, met uitzondering van jane iredale skincare minerale make-up.

Ontdek de HIFU Ultralift behandeling (High Intensity Focused Ultrasound) bij Huidinstituut Cascade in Wijnegem.
Ontdek de HIFU Ultralift behandeling (High Intensity Focused Ultrasound) bij Huidinstituut Cascade in Wijnegem.

Over HIFU

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound. Het gaat om een niet-invasieve huidverstrakking met Micro & Macro Focused Ultrasound (MMFU).

Cascade werkt enkel met de meest kwalitatieve toestellen zodat resultaten waar wij net om gekend zijn ook direct kunnen geboden worden.

Met onze HIFU Lifting is een strakker gelaat & lichaam binnen handbereik. Ben ook jij benieuwd wat voor permanente resultaten je kunt boeken met de HIFU Lifting ? Aarzel niet om vrijblijvend een afspraak te maken, samen bekijken we wat we precies voor jou kunnen betekenen!

Veelgestelde vragen

Om de veiligheid en effectiviteit van HIFU-behandelingen te waarborgen, is een grondige training essentieel. Een professionele opleiding die niet enkel de technische vaardigheden omvat, maar ook kennis biedt over de anatomie van de huid en de onderliggende structruren.
Deze combinatie zorgt ervoor dat we veilig en effectief behandelen, zoals je dat uiteraard ook van ons verwacht. Ons apparaat (FDA-gekeurd als ‘medical device class type 1’) staat geregistreerd bij het Ministerie van Volksgezondheid en behandelt dus enkel wetenschappelijk onderbouwde zones .

Er zijn een heleboel HIFU apparaten op de markt, met wisselend scala aan mogelijkheden, een duidelijk verschil in aanschafkosten en dientengevolge verschillen in kosten van de behandelingen.
De Neocure Ultralift is een van de meer geavanceerde onder de HIFU apparaten. Het beschikt over maar liefst 5 verschillende handstukken waardoor we uiterst precies kunnen werken, met daarbij behorende verfijnde resultaten. Het feit dat er niet alleen het gelaat maar ook delen van het lichaam behandeld kunnen worden, is natuurlijk een enorm voordeel ten opzichte van het gros van de andere apparatuur.

De Ultralift behandeling dient 2 keer uitgevoerd te worden met 6 weken ertussen. Jaarlijks zou er een onderhoudsbehandeling uitgevoerd kunnen worden.

 • Voor diegenen die korter dan 2 maanden geleden zijn behandeld met botox of fillers op de zone die je wenst te behandelen.
 • Tijdens gebruik van huidverdunnende producten zoals tretinoïn of isotretinoïne (Roaccutane)
 • Zwangerschap en borstvoeding
 • (Huid)kanker
 • Vitiligo
 • Psoriasis

HIFU wordt doorgaans niet als een pijnlijke behandeling ervaren. De behandeling kan omschreven worden als een lichte tot matige, warme prikkeling in het behandelingsgebied

Er is nauwelijks herstel nodig na de behandeling. Je huid kan beurs aanvoelen na de behandeling en de dag nadien.

Je kan uiteraard steeds een afspraak maken voor een gratis consultatie. Tijdens deze consultatie wordt de huid bekeken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is bedoeld om meer informatie te geven over de mogelijkheden en is uiteraard volledig vrijblijvend.

Ongeveer 70% van de cliënten zien onmiddellijke resultaten na de behandeling, zoals verstrakking en verbetering van hun rimpels. In de loop van 12 volgende weken na de behandeling wordt er steeds meer collageen aangemaakt, waardoor de resultaten blijven verbeteren.

Ultherapie was meer dan 10 jaar geleden de gouden standaard voor huidverstrakking met ultrasound. Ultherapie is krachtiger en intensiever dan de Ultralift maar daardoor ook pijnlijker met een hogere kans op complicaties.
Met de Ultralift kunnen we de energie veel beter afstemmen op de bewuste huidlaag en zijn er nauwelijks bijwerkingen. Bovendien wordt de behandeling als niet pijnlijk ervaren door de cliënt en is het resultaat uiteindelijk net zo goed als met de Ulthera.

HIFU in combinatie met de IPL Photofacial

De HIFU ULTRALIFT kan uitstekend combineerd worden met de IPL. IPL Photofacial is een onderhoudsbehandeling van uw huid die het huidverouderingsproces vertraagt. Het is een revolutionaire huidverjongende behandeling op basis van lichtenergie. De warmte die hierdoor in uw huid wordt gebracht, activeert de aanmaak van collageen, elastinevezels en hyaluronzuur, met als gevolg een strakkere en jongere huid. Het vertraagt het genetisch verouderingsproces niet alleen, het wordt zelfs teruggedraaid!

HIFU Combinatie met EXILIS ULTRA RF

De combinatie van HIFU Ultrasound met RF (Radiofrequentie) Behandeling biedt een synergetisch effect dat de effectiviteit van huidverjonging en -verstrakking aanzienlijk verbetert. Deze gecombineerde aanpak richt zich niet alleen op de oppervlakkige huidlagen, maar ook op diepere weefsels, wat resulteert in een meer uitgesproken en langdurige verbetering van de huidconditie.

Ontdek de HIFU Ultralift behandeling (High Intensity Focused Ultrasound) bij Huidinstituut Cascade in Wijnegem.
Ontdek de HIFU Ultralift behandeling (High Intensity Focused Ultrasound) bij Huidinstituut Cascade in Wijnegem.
Ontdek de HIFU Ultralift behandeling (High Intensity Focused Ultrasound) bij Huidinstituut Cascade in Wijnegem.
Ontdek de HIFU Ultralift behandeling (High Intensity Focused Ultrasound) bij Huidinstituut Cascade in Wijnegem.

Andere behandelingen

Visia Huidanalyse

Huidanalyse : meten is weten! Maak zichtbaar wat het blote oog niet ziet! Een goede behandeling of productadvies begint met een grondige analyse. Alleen zo kan je het beste resultaat bereiken.

Advanced Nutrition Programme™

Je huid is de spiegel van jouw gezondheid. Voedingssupplementen werken aanvullend en helpen je
aan een mooiere en gezondere huid.

Environ Skincare

Duurzame geavanceerde gelaatsbehandelingen van Environ die een echt, blijvend verschil maakt voor de huid. Ideaal om huidveroudering, dehydratatie, een gevoelige huid, huidverslapping en pigmentatie aan te pakken.

Jane Iredale make up

Jane Iredale staat voor gezonde make-up om je natuurlijke schoonheid tot haar recht te laten komen. Want de mooiste make-up is een gezonde huid!

Hydrafacial

Je huid opfrissen op een natuurlijk, snelle, veilige én aangenamen manier? Hydrafacial is het perfecte antwoord op de vraag naar huidverjonging en huidverbetering.

Exilis Ultra 360°

Een strakkere huid zonder te snijden? Dat kan met de Exilis Ultra behandeling. Geen ongemak en geen hersteltijd. 

Cosmelan

De wereldwijde n°1 depigmentatiebehandeling. Heb je last van pigmentvlekken of ouderdomsvlekken? Dan is deze behandeling geknipt voor jou.

Dermapen Microneedling

Een veilige en efficiënte techniek om de aanmaak van collageen in je huid op een natuurlijke manier te stimuleren.

Chemische TCA Peeling

Deze chemische peeling is geschikt voor alle vormen van acné, verbetert de huidstructuur, egaliseert de kleur van de huid en vermindert oneffenheden.

Caci

Spierversteviging met microcurrent technologie.

Definitieve laserontharing

Ben je het beu om telkens opnieuw te moeten waxen of scheren? Definitieve laserontharing is dé oplossing!

Fibroplasmalift

Soft Surgery facelift & ooglidcorrecties zonder te snijden. Ontdek het ware potentieel van je huid.