Huidinstituut Cascade in Antwerpen- Wijnegem biedt een compleet programma op gebied van huidverbetering en huidverjonging.

Volgende huidproblemen kunnen doeltreffend en veilig behandeld worden :
 • Acne en acnelittekens
 • Couperose en angioma (rode puntjes)
 • Pigmentvlekken
 • Verwijde poriën
 • Donkere kringen onder de ogen
 • Milia of gerstekorrels
 • Gedehydrateerde huid
 • Huidirritatie
 • Slecht doorbloede (rokers) huid
 • Striemen
 • Cellulite
 • Fibromen (steelwratjes)
 • Huidveroudering (verslapping, rimpels, ..)
 • Huidverslapping lichaam
 • Zonbeschadigde huid

Acne en acnelittekensAcne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne maar ook daarna kan acne een vervelend probleem vormen. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijkse leven kan verminderen. Er zijn verschillende vormen van acne en dus ook verschillende behandelmogelijkheden. De ernst van de aandoening, de klachten, de gevoeligheid van de huid maar ook het medicijngebruik bepalen met welke behandeling zal worden gestart.

Actieve acne kan mooi genezen maar kan zijn sporen nalaten in de vorm van littekens.

Behandelmogelijkheden voor acne en acnelittekens:
Indien nodig zal ik aanvullend advies vragen aan de dermatoloog of een raadpleging aanraden alvorens te starten met de behandeling

Couperose en angioma (rode puntjes)Couperose is een permanente verwijding van kleine adertjes in het gelaat, deze verwijde bloedvaatjes komen vaak voor ter hoogte van de neus. Vele fijne adertjes samen veroorzaken eerder een globaal aspect van roodheid ter hoogte van de wangen, voorhoofd, kin of neus. Ook rode vlekjes of puntjes zijn een uiting van couperose en komen vaak ook voor op het décolleté.

Behandelmogelijkheden voor Couperose en Angiomen (rode puntjes):

PigmentvlekkenPigmentvlekken zijn plaatselijke ophopingen van pigmentcellen (melanocyten) in de huid. In de loop van de tijd kan de werking van de melanocyten ontregeld raken. De teint wordt onregelmatig, de kleur van de huid oneffen en plaatselijk kunnen pigmentvlekken ontstaan.

Pigmentvlekken komen in verschillende vormen voor:

Gepigmenteerde (acne) littekens: ontstaan door kleine verwondingen aan de huid

Ouderdomsvlekken : deze zijn het gevolg van blootstelling aan de zon en natuurlijke veroudering

Zwangerschapsmasker : ontstaat door een combinatie van hormonale veranderingen en blootstelling aan zonlicht.

Behandelmogelijkheden voor pigmentvlekken:
De behandeling en eventueel aanvullende producten worden bepaald door het soort van pigmentvlek en huidtype.

Verwijde poriënPoriën zijn kleine openingen aan de oppervlakte van de huid waarvan de grootte per persoon kan verschillen. Alle huidtypes, ongeacht leeftijd en klimaat, kunnen last hebben van te duidelijk zichtbare poriën.

2 hoofdredenen waarom poriën extreem zichtbaar zijn:

Verstopte poriën door ophoping van talg en onzuiverheden

- Chronisch toestand bij gemengde tot vette huid

- Kortstondig door bepaalde factoren zoals roken, vervuiling, verkeerde levensstijl.

- Vervormde poriën door verlies aan elasticiteit

- De poriewand zakt in tijdens het verouderingsproces of door hormonale veranderingen, blootstelling aan de zon, …

Behandelmogelijkheden voor verwijde poriën:

Donkere kringen onder de ogenBehandelmethoden voor donkere kringen onder de ogen:

Milia of gerstekorrelsMilia of gerstekorrels komen vaak voor bij mensen met een droge huid. Het zijn propjes verhard talgvet en dit is zichtbaar als witte korreltjes op de huid. Bij een zeer vochtarme huid komen ze vooral voor rond de ogen en op het jukbeen, tijdens een gelaatsverzorging zijn ze op een eenvoudige manier te verwijderen, als het er vele zijn of wanneer de milia te klein zijn om manueel te verwijderen is het beter hier een aparte afspraak voor te plannen zodat ik ze met de microdermabrasiebehandeling kan verwijderen.

Gedehydrateerde huidDe vochtarme (gedehydrateerde) huid kenmerkt zich door de craqueléachtige nerfjes, die zich beperken tot de hoornlaag. De natuurlijke emulsie van talgvetten en vocht is dan niet meer toereikend. Dit kreukelachtig aanzien geeft de huid een verouderd aspect. Verminderde celdeling door veroudering behoort tot een van de oorzaken van de vochtarme huid.

Een vochtarme huid kan overigens zowel bij de droge als bij de vette huid voorkomen.

De oorzaken van een droge huid (te geringe talgafscheiding) zijn veelal moeilijk vast te stellen. Zeker is, dat een huid met een fijne huidstructuur en een van nature dunne hoornlaag meer voorbeschikt is reeds vroeg een “droog” aspect te vertonen. Naast erfelijkheidsfactoren spelen volgende factoren ook een rol: overmatige invloed van zon en wind en hormonale invloeden (leeftijd)

Een droge huid heeft fijne, nauwelijks zichtbare poriën en een dunne hoornlaag met neiging tot chronisch uitgezette bloedvaatjes (teleangiectasieën).

Dit huidtype is gevoelig en reageert snel met rode vlekken. Een droge huid heeft een gering vermogen tot vochtbinding, de hoornlaag wordt snel vochtarm.

Het gebruik van een op uw huidtype afgestemde reinigende, verzorgende en beschermende cosmetica zijn een eerste stap in het herstel.

Behandelmogelijkheden voor de gedehydrateerde en droge huid :

HuidirritatieNagenoeg 20% van de bevolking heeft chronisch last van een geïrriteerde huid

Een geïrriteerde huid kan jeuken, pijnlijk zijn, rode vlekken of schilfers vertonen en schraal of branderig aanvoelen. Het kan te maken hebben met een product dat je gebruikt, maar er zijn ook andere oorzaken mogelijk, zoals gure weersomstandigheden. Verwar een geïrriteerde huid niet met een allergische reactie.

Behandelmogelijkheden voor de geïrriteerde huid :

Slecht doorbloede (rokers) huid


Bepaalde stoffen in tabaksrook hebben een vernauwend effect op de bloedvaten in de huid. Door deze vernauwing vermindert de bloedtoevoer naar de huid. Hierdoor ontstaat een relatief

tekort aan zuurstof en voedingsstoffen die essentieel zijn voor een goed functioneren van de cellen in de huid. Dit kan leiden tot een grijzige tot grauwe gelaatskleur.

Bepaalde stoffen in tabaksrook kunnen de afbraak van bindweefsel in de huid bevorderen waardoor het zijn elasticiteit verliest. Hierdoor ontstaan vroegtijdig rimpels en plooien in de huid.

Mensen die 15-20 sigaretten per dag roken hebben een huid die gemiddeld net zo veel rimpels vertoont als niet-rokers die 20 jaar ouder zijn.

Er treedt dus een versnelde veroudering van de huid op.

Behandelmogelijkheden voor slecht doorbloede (rokers) huid:

Striemen


Striemen zijn littekens die ontstaan wanneer het onderhuids bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door snelle groei van het lichaamsdeel in kwestie.

(pubertijd en zwangerschap)

Behandelmogelijkheden voor striemen:

Cellulite


Cellulite is te herkennen aan een huid met afwisselend putjes en bultjes al dan niet samengaand met pijnlijke plekken. Cellulite wordt grotendeels veroorzaakt door ophopingen van vocht, vet en afvalstoffen. Vooral een verstoring van de doorbloeding en het lymfesysteem ligt ten grondslag aan de overmatige ophopingen. Als de ophopingen lange tijd aanwezig zijn, raken deze verhard. Hierdoor worden het vocht, vet en de afvalstoffen ingesloten. Doordat de ophopingen onregelmatig zijn, duwen ze de huid onregelmatig naar buiten met als gevolg de putjes en bultjes. Er bestaan verschillende cellulitevormen en gradaties, die ieder een andere behandelmethode vereisen.

Behandelmogelijkheden voor Cellulite:

Fibromen (steelwratjes)


Fibroma zijn kleine goedaardige wratjes in steelvorm of plat. Wanneer het steeltje is verwijderd zie je vaak nog een puntje zitten dat op een verstopte porie (comedo) lijkt, dit valt vanzelf van de huid af.

Behandelmogelijkheden voor Fibromen (steelwratjes):

Huidveroudering


Rimpels, een minder stevige huid, gebrek aan elasticiteit, pigmentstoornissen, …

De huid verandert naarmate ze ouder wordt, haar natuurlijke hydratatie neemt af en ze verliest aan fundamentele substantie.

Lees meer :

Verouderingsprocessen

Rimpels

Behandelmogelijkheden voor huidverjonging:

Huidverslapping lichaam


Meer dan 80% van alle vrouwen heeft last van cellulite of huidverslapping! Maar ook mannen kennen dit probleem .De typische probleemzones zijn de armen, bovenbenen, dijen en billen en buik.

Behandelmogelijkheden voor Huidverslapping lichaam:

Afspraak maken