Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van al de veelgestelde vragen van mijn klanten. 

Vind je het antwoord niet op jouw vraag? Contacteer mij dan gerust en ik beantwoord jouw vraag met alle plezier!

Algemeen

In de onderste laag van je huid worden voortdurend nieuwe huidcellen aangemaakt. De schoonheid van je huid is afhankelijk van de gezondheid van deze nieuwe cellen. Als ze gezond en sterk zijn straalt ook je huid van gezondheid. De cellen bewegen zich naar de oppervlakte waar ze uiteindelijk afschilferen. Je krijgt dus een heel leven lang de kans op een prachtige huid. Wat het lastig maakt is dat het tempo waarin nieuwe cellen worden aangemaakt vertraagt naarmate je ouder wordt. Dus hoe sneller je met een basisverzorging begint, hoe beter.

Het goede nieuws is dat het niet uitmaakt hoe je je huid vroeger behandelde, hoe oud je bent of hoe je huid er nu aan toe is; ze kan altijd worden verbeterd.

Een goede reiniging van je huid elke ochtend en avond is heel belangrijk voor het behouden of verkrijgen van een gezonde huid. We worden de hele dag blootgesteld aan verschillende invloeden die de huid vervuilen, zowel van buitenaf (make-up, milieuvervuiling, airco,…) als van binnenuit (zweet, dode huidcellen, talg,…). Als je huid niet regelmatig gereinigd wordt, kunnen de vitamines en actieve werkstoffen van je Environ® huidverzorgingsproducten niet in de huid dringen en hun werk niet doen.

Bovendien heb je veel meer kans op puistjes, comedonen en rimpels of kan je huid er vaal en grauw uitzien.

Reiniging is zowel ‘s avonds als ‘s morgens belangrijk: ‘s avond verwijder je de invloeden van buitenaf, terwijl je ‘s morgens de huid ontdoet van alle onzuiverheden die de huid ’s nachts  zelf naar de oppervlakte heeft gebracht.

Een product dat altijd al voor controverse zorgt bij de basisverzorging voor de huid is ‘de toner’. Toners zien er immers uit als water en voelen ook zo aan; logisch dat veel mensen ze overslaan omdat ze zo geld denken te besparen. Maar ze denken niet aan het welzijn van hun huid.

Eenvoudige tonics vervolledigen je reinigingsritueel en zorgen ervoor dat alle sporen van je cleanser worden verwijderd. Maar dat was vroeger…

Environ toners bevatten geavanceerde ingrediënten die de dode huidcellen op je huid zacht verwijderen en oneffenheden of een vlekkerige teint verbeteren. Ze hydrateren je huid en geven haar een gezonde glans. Het bewijs ligt echter in het gebruik hiervan. Gebruik een maand lang een geschikte toner en je ziet en voelt het verschil aan je huid. Je wilt niet anders meer.

Je bent er misschien niet zo blij mee, maar de productie van collageen en elastine ( basis voor een jeugdige en stevige huid) begint al af te nemen als je begin twintig bent.

Bovendien regenereren ( herstellen) je huidcellen steeds langzamer. Het is dus logisch om al anti-aging producten en peelings te gaan gebruiken voordat je dertig bent, om te zorgen dat je huid er vol en stralend blijft uitzien.

Het liefst zie je de resultaten van je producten meteen al, maar sommige producten hebben nu eenmaal tijd nodig. Een milde en grondige reiniging en de meeste maskers geven je direct resultaat, huidverbeterende producten zou je minimaal 100 dagen moeten gebruiken. Dankzij de Visia huidanalyse kunnen we die verbetering mooi opvolgen.

Het doel van deze producten is hetzelfde: dode huidcellen verwijderen. Toch is er een wezenlijk verschil. Een scrub is een gel of crème met korrels, terwijl een peeling een vloeibaar product en geen korrels bevat.

Het probleem met de scrubdeeltjes is dat het de onderliggende huid kan beschadigen. Bovendien hebben scrubs een gelimiteerde werking: zelfs de beste scrubs – die mild genoeg zijn en de huid niet beschadigen – werken enkel aan de oppervlakte. Vaak ligt de oorzaak van een doffe teint, grauwe huid of onzuiverheden veel dieper, waar scrubs niet kunnen komen. Drie keer raden wat die diepere lagen wél kan bereiken: chemische peelings. Ook die verwijderen dode huidcellen, maar op een andere manier.

Een peeling werkt met zuren: die verstoren de verbinding tussen de cellen van de bovenste huidlaag, waardoor ze zullen oplossen. Laat je dus niet afschrikken door het gebruik van zuren. Het is namelijk niet alleen een veel mildere methode, ze kunnen ook de hydratatie verbeteren, de huid zachter, soepeler én sterker maken.

Leven op aarde is vooral mogelijk dankzij onze prachtige zonnestralen. Deze werden in de loop der tijden door de mens geassocieerd met pret en plezier. Het zonlicht montert ons op en zorgt ervoor dat we ons goed voelen. Het levert ons vitamine D om onze beenderen sterk te houden en kanker te voorkomen. Spijtig genoeg kan de zon echter ook heel wat huidschade veroorzaken wanneer de huid te lang aan het zonlicht blootgesteld is.

We worden ons steeds meer bewust van de gevaren van een overmatige blootstelling aan zonlicht, vooral de ultravioletstralen in het licht. Het zijn deze stralen die zorgen voor pijnlijke zonnebrand en na verloop van tijd de huidcellen kunnen beschadigen en zowel veroudering als kanker veroorzaken.

Ondanks een cultuur die tegen zonnen en voor een wijd verspreid gebruik van overwegend UVB absorberende zonnefilters is, stijgt het aantal melanomen en andere huidkankers vandaag ironisch genoeg nog steeds.

De mens heeft slechts 10 tot maximum 15 minuten aan direct zonlicht rond de middag nodig op het gelaat, de hals en de armen om voldoende hoeveelheden vitamine D te produceren. ‘s Nachts moeten vitamine A en antioxidanten en aangebracht worden om het vitamine A gehalte in de huid te herstellen en de overvloed aan vrije radicalen, die overdag opgestapeld werden, op te ruimen.

Er zijn drie vaak voorkomende types huidkanker: kwaadaardige melanomen, plaveiselcelcarcinomen en basaalcelcarcinomen. Kwaadaardige melanomen zijn moedervlekjes waarvan de vorm en kleur veranderd is, of een verkleurd letsel dat jeukt, invalt, niet wil genezen of van kleur verandert. Negeer deze signalen niet – ze moeten onderzocht en indien mogelijk zo snel mogelijk verwijderd worden.

Niet-melanoomkankers zijn minder bedreigend en gewoonlijk niet gekleurd. Ze kunnen vlak of knobbelig zijn of oppervlakkige zweren vormen die niet willen genezen. Ook deze moeten door een dermatoloog onderzocht en waarschijnlijk verwijderd worden.

Controleer je huid regelmatig op vlekken en veranderingen – het is het best om ze vroeg vast te stellen en je dokter te raadplegen wanneer je iets verdachts opmerkt.

Wanneer je lichaam gestresseerd is, scheidt het bepaalde hormonen af, waaronder adrenaline en cortisol. Deze stresshormonen kunnen irritatie en een verlies van immuniteit van de huid veroorzaken. Het resultaat daarvan is heel gelijkaardig aan wat er gebeurt tijdens het natuurlijk verouderingsproces.

Wanneer de huid geïrriteerd is, kan de beschermingslaag naar de buitenwereld – ontworpen om vocht binnen en irriterende stoffen buiten te houden – aangetast worden. Wanneer de beschermingslaag beschadigd is, verdampt het vocht sneller en dringen irriterende stoffen gemakkelijker binnen. Beide veroorzaken huidschade.

Daarenboven wordt het vermogen om externe indringers te bestrijden en beschadigde cellen te onderdrukken vooraleer ze zich vermenigvuldigen aangetast wanneer de immuniteit van de huid daalt. Wat ook de oorzaak is, stress verkort de levensduur van onze huidcellen. Ze worden daardoor voortijdig oud en geven de huid een droge, levenloze, doffe aanblik met meer fijne lijntjes en rimpels.

In de eerste plaats moet je de elementen die voor stress in je leven zorgen, identificeren en een manier vinden om er op een positieve manier mee om te gaan. Eenvoudige veranderingen in de levensstijl, zoals regelmatig sporten, gezond eten en een goed slaappatroon, zullen helpen om te ontstressen en de hormonen in balans te brengen.

Op het niveau van de huid, zegt Dr Ernst Eiselen, Medisch Adviseur van Environ Skin Care, bestaat het doel erin om het celgedrag te veranderen van cellen die (omwille van de stress) focussen om te overleven naar cellen die blij zijn om te groeien. Voldoende van de cruciale molecules zoals vitamine A, C en E in de cellen houden, betekent eenvoudigweg dat de cellen beter in staat zijn om weerstand te bieden tegen de aanval van stresshormonen.

Het is belangrijk om de huid te zien als een integraal deel van een totaal systeem dat de nood heeft om te ontstressen. De huid zal telkens voordeel halen uit het ontstressen van het hele lichaam.

Ontstress je huid – Verander de routine van je huidverzorging. Als je huid onder stress staat, moet je je schoonheidsroutine veranderen om die stress te overwinnen. Om je huid energie te geven tijdens stressvolle en traumatische periodes en om haar te beschermen tegen agressoren uit de omgeving, moet je producten gebruiken die je huid een boost zullen geven en de tekenen van stress, moeheid en veroudering verlichten. Zorg ervoor dat de huidverzorgingsproducten die je gebruikt vitamine A,C en antioxidanten bevatten.

Ga voor gelaatsverzorging. Niks helpt zo goed tegen stress als een professionele gelaatsverzoring door een huidverzorgingsspecialist.

Slaap, eet, drink. Ga voor minstens 8 uur slaap per nacht om je batterijen opnieuw op te laden; Vermijd dat je maaltijden overslaat en eet elke dag een verscheidenheid van vers fruit en groenten (vooral met antioxidanten); verminder je cafeïnegebruik en drink anderhalve liter water per dag.

Vind de tijd. Leer prioriteiten te stellen en vergeef jezelf als je niet alles kan doen. En vind de tijd voor dagelijkse oefeningen (dat is de doeltreffendste manier om het lichaam te ontdoen van schadelijke hormonen) en ontspanning, zoals diepe ademhaling, stretching, meditatie en humor.

Individuele verschillen in de genen, het dieet en de omgeving maken het moeilijk om één enkele oplossing voor het vochttekort te ontwikkelen die voor iedereen geschikt is. Het is natuurlijk ook zo dat de huid zelf het grootste potentieel heeft om het vochtpeil te verbeteren of op niveau te houden. De kunst bestaat erin te begrijpen hoe je met de huidcellen moet communiceren opdat ze zelf  voor een betere vochtigheidsgraad zorgen.

Water is het medium dat ervoor zorgt dat signalen in de huid doordringen en dat communicatie tussen cellen en de rest van het lichaam mogelijk maakt. Het is ook het transportmedium voor voedingsstoffen en voor de afvalstoffen van het lichaam. Elke cel en elk weefsel heeft een optimale hoeveelheid water nodig om zo goed mogelijk te functioneren. Het is dankzij het natuurlijke vocht in onze huid dat deze fris en gezond oogt en aanvoelt.

De gebruikelijke manier om de huid vochtig of gehydrateerd te houden is het aanbrengen van een moisturiser. Dat is meestal een laag vetmoleculen (lipiden) die gewoon het huidoppervlak bedekt en het vocht verhindert om via de huid te verdampen. De huid zou het water veel beter kunnen vasthouden mochten er lipiden of vetmoleculen tussen de cellen in de bovenste huidlagen aanwezig zijn. En uiteraard zitten deze moleculen normaalgezien in de huid. Spijtig genoeg gaat de kwaliteit van deze moleculen achteruit wanneer de huid niet goed gevoed wordt met vitamines. Dus…

Drink meer water. Circa 50 procent van ons lichaam bestaat uit water en we verliezen gemiddeld ongeveer een liter water per dag door te spreken, te zweten, te urineren en te verteren. “De gemiddelde volwassene zou ongeveer twee liter water per dag moeten drinken”, zegt Environ Medisch Adviseur, Dr Ernst Eiselen. Gefilterd water is het best. Denk eraan, thee en koffie drogen allebei de huid uit – beperk je consumptie tot twee koppen per dag. Wanneer je een kop nuttigt, drink dan daarna een glas water.

Eet omega 3. De juiste vetten kunnen je huid letterlijk van binnenuit hydrateren. Omega 3 wordt omgezet in eicosapentaeenzuur (beter bekend als EPA), dat ontstekingsremmend werkt en het vochtgehalte van de huid verbetert. Omega 3 vind je in lijnzaad, walnoten, pompoen en vettige vis, zoals zalm.

Kies de juiste moisturiser. Een goede, voedende moisturiser is cruciaal om dehydratatie te voorkomen. “De beste moisturiser is  een product dat genoeg vitamine A en antioxidanten bevat om de huid te helpen bij de productie van voldoende ceramidemoleculen. Ceramiden helpen de huid bij de regulering van haar eigen afdichtingslaag”, zegt Eiselen. Moisturisers die je huid gewoon zacht laten aanvoelen en lekker laten ruiken zullen zelden meer doen voor je huid.

Breng je moisturiser ‘s morgens en ‘s avonds aan. ‘s Nachts hydrateren is belangrijk, want huidcellen herstellen ‘s nachts. Ze regenereren en herstellen celbeschadiging terwijl ze vrije radicalen afbreken en collageen produceren. Een kwalitatieve moisturiser beschermt je huid tegen beschadiging van buitenaf, voedt je huid, voorkomt vochtverlies en vertraagt hierdoor het verouderingsproces.

Een probleemhuid of acne is het gevolg van een overproductie van de gewone lipidesecretie (lijkt op vet), talg genaamd, die de huid bedekt met een dunne beschermingslaag. Geslachtshormonen zijn de belangrijkste boosdoeners van deze huidaandoening. Het is vooral wanneer deze vitale moleculen fluctueren dat de huid de prijs hiervoor lijkt te betalen. Overgevoeligheid aan het mannelijk hormoon testosteron leidt tot een abnormale productie van talg en overtollige huidcellen (keratinisatie) in de talgfollikels. De talgfollikels zijn de kleine buisjes die de talg van de klier naar het huidoppervlak brengen.

Dit veroorzaakt op zijn beurt een ophoping en verstopping van de talgfollikels met zwarte of witte comedonen, infectie en uiteindelijk de microabcessen of zichtbare puistjes. Soms blijven deze abcessen niet klein, maar groeien ze uit tot sterk ontstoken abcessen die kunnen leiden tot ernstige littekens.

Hierdoor spreekt het vanzelf dat voor een succesvolle aanpak van acne op lange termijn drie essentiële stappen vereist zijn: de talgproductie normaliseren, keratinisatie normaliseren en tot slot de bijhorende bacteriën elimineren.

Vrije radicalen zijn onstabiele of “beschadigde”  moleculen die gezonde cellen kunnen beschadigen en één van de belangrijkste oorzaken van het verouderingsproces zijn. De essentiële “schade” is een onevenwicht van elektronen rond de kern van een atoom.

Vrije radicalen worden meestal veroorzaakt door milieufactoren zoals: ioniserende straling (blootstelling aan de zon,kosmische straling en medische X-stralen), industriële pollutie en zware metalen (kwik, cadmium en lood), pesticiden, sigarettenrook (zowel actieve en passieve), alcohol en andere chemische stoffen in voedsel, water en lucht. De activiteit van vrije radicalen kan in het lichaam ook versneld worden door intens sporten of overmatige stress.

Antioxidanten zijn bestanddelen zoals vitamines, mineralen en plantenextracten  die schade door oxidatie aan ons lichaam kunnen verhinderen of afremmen. Wanneer onze lichaamscellen zuurstof gebruiken, maken ze op natuurlijke wijze vrije radicalen (bijproducten) aan die schade kunnen veroorzaken. Antioxidanten werken als “opruimers van vrije radicalen”. Ze voorkomen en herstellen hierdoor de schade die deze vrije radicalen berokkenen. Schade door oxidatie draagt bij tot vroegtijdige huidveroudering en gezondheidsproblemen zoals hartziekte, diabetes, kanker, enz.

Veel vitamines en mineralen fungeren als goede antioxidanten, met name vitamine A vitamine B1, B2, B5,vitamine C en vitamine E, selenium en zink. De meest voorkomende vitamine-antioxidanten in het lichaam zijn vitamine E en C.

Antioxidanten zitten overvloedig in bonen, graanproducten, groenten en fruit. Koop fruit met felle kleuren, zoals maïs, sinaasappelen, flespompoen, mango, tomaten, watermeloen en bessen. Om van de voordelen van deze “opruimers van vrije radicalen” te genieten, eet je best verschillende voedingsmiddelen met een hoog antioxidantgehalte en minimaliseer je de blootstelling aan oxidatieve stressfactoren als roken en zonnebrand.

Flavonoïden zijn kleurstoffen die verantwoordelijk zijn voor de felle kleuren van veel fruit, groenten en bloemen, maar ook van de herfstkleuren van bladeren. Bijna alle fruit, groenten, kruiden en specerijen bevatten flavonoïden. Het zijn krachtige antioxidanten. In het menselijk lichaam werken ze synergetisch met vitamine C, dit betekent dat ze elkaars werking versterken wanneer ze gecombineerd worden. Ze hebben ook een gunstige invloed op de conditie van  de haarvatenwanden.

Environ gebruikt volgende flavonoïden : Rooibos, Honeybush, Groene Thee, Lycopeen, Rozemarijn Blad extract, Hamamelis, Resveratrol en Luteïne.

Lycopeen geeft de rode kleur aan tomaten en watermeloen. Het is een  extreem krachtig antioxidant.  Lycopeen beschermt de huid tegen UV stralen, waardoor het verbranding en huidveroudering aanzienlijk vermindert.

Luteïne is een extract van goudsbloem. Het geeft de bloem zijn gelige kleur. Het is een antioxidant dat het schadelijk blauw licht, aanwezig in de zichtbare zonnestralen, filtert. We weten dat blauw licht cellen en DNA kan beschadigen. Dr Fernandes gelooft dat blauw licht betrokken is bij melasma (zwangerschapsmasker).

Hamamelis heeft een adstringerende werking, vermindert ontsteking en is een antioxidant waardoor het vrije radicalen bestrijdt.

Rozemarijn fungeert als antioxidant, stimuleert de doorbloeding en heeft een ontstekingsremmend effect.

Resveratrol is een extract van de Japanse duizendknoop en komt ook voor in de schil van blauwe druiven. Resveratrol zou een gunstige werking hebben bij het voorkomen van kanker. Wanneer het op de huid aangebracht wordt, zorgt het voor snellere wondheling en  verbetert het een ongelijkmatige teint.

Groene Rooibos groeit enkel in Zuid-Afrika en bevat zeer krachtige antioxidanten, waardoor het een rol speelt bij het verminderen van de pigmentvorming. Rooibos bevat ook ijzer, magnesium, kalium, fluoride, mangaan, zink en calcium.

Honeybush thee is een vrijwel cafeïne en tannine-vrije thee. Onderzoek toont aan dat het een intenser antioxidant is dan Rooibos maar dicht aanleunt bij groene thee. Honeybush bevat ook verschillende mineralen: calcium, koper, zink, magnesium, mangaan en natrium.

Groene thee extract verwerkt in huidverzorgingscrèmes zou huidkanker, veroorzaakt door UV stralen afremmen. Het zou het natuurlijk immuunsysteem van de huid (de Langerhanscellen) en het DNA in de cellen beschermen en beschadigde cellen herstellen. Groene thee werkt als een natuurlijke zonnecrème en remt verbranding en huidbeschadiging door zon af.

Een peptide is een molecule die bestaat uit een korte keten van aminozuren. Een peptide onderscheidt zich van een eiwit door het geringe aantal aminozuren in de molecule, maar kan zelf dienen als bouwsteen voor een eiwit. Peptiden worden in categorieën ingedeeld volgens hun lengte (het aantal aminozuren): dipeptiden (2 aminozuren), tripeptiden (3), tetrapeptiden (4), pentapeptiden (5) etc.  Peptiden spelen een belangrijke rol bij de celcommunicatie. Afhankelijk van de soort peptide kunnen ze de collageenproductie stimuleren of spiercontractie reduceren. Voor een doeltreffender resultaat combineert Environ de peptiden altijd met vitamine A.

Matrixyl® 3000 (Palmityol Tetrapeptide-7 + Palmitoyl Oligopeptide)

Matrixyl® 3000 is een synthetische combinatie van 7 natuurlijke aminozuren die het verouderingsproces afremmen.

Naarmate de huid ouder wordt, vermindert de hoeveelheid collageen- en elastinevezels in de huid. Dit zijn eiwitten, aanwezig in de lederhuid, die zorgen voor de stevigheid en de soepelheid van de huid. Matrixyl® 3000  stimuleert het DNA in de fibroblasten om collageen type I en III en elastine aan te maken. Op die manier wordt de huid steviger en vermindert de diepte van de rimpels.

Dermaxyl® (Palmitoyl Oligopeptide + Ceramide 2)

Dermaxyl® is een combinatie van 6 aminozuren die van nature aanwezig zijn in het lichaam en daardoor zo goed als geen allergische reactie kunnen veroorzaken. 

Dermaxyl® verbetert de hydratatie van de huid door de ceramidenactiviteit in de huid te stimuleren. Ceramiden zijn lipiden (vetstoffen) die van nature in de huid aanwezig zijn. De substantie tussen de hoorncellen bestaat hoofdzakelijk uit ceramiden die zorgen voor een goede waterhuishouding door vochtverdamping te voorkomen. Bij een temperatuur onder 8° maakt de huid minder ceramiden aan. De natuurlijke, beschermende laag van de huid reduceert tot de helft. Hierdoor kan vocht gemakkelijker verdampen en is de huid minder goed beschermd; de huid wordt droog.

Dermaxyl® helpt DNA beschadiging te voorkomen en door zon beschadigde cellen te reduceren. Ook stimuleert het de productie van collageen en elastine, waardoor de huid voller en strakker wordt en de diepte van rimpels en fijne lijntjes vermindert.

Argireline® (Acetyl Hexapeptide-3)

LeuphasylTM (Pentapeptide18)

Vialox® (Pentapeptide-3)

Een trio van peptiden die synergetisch werken om expressielijnen op het voorhoofd en rond de ogen te verminderen door spiercontractie te reduceren. Ze bieden een veilig, niet-invasief en milder alternatief  voor Botuline Toxine. Ze dringen voldoende in de huid om zich op dezelfde chemische complexen te richten als Botuline Toxine en daardoor spieractiviteit te verzachten.

Colostrum (biest) is de eerste melk die geproduceerd wordt als een zoogdier bevallen is. Het bevat veel afweerstoffen, groeifactoren en vitamine A. Een pasgeboren dier of mens heeft nog geen afweer, dus is het belangrijk dat de pasgeborene colostrum drinkt.

Wanneer colostrum op de huid aangebracht wordt, zullen de groeifactoren helpen een grotere hoeveelheid collageen en elastine te produceren. Deze eiwitvezels zijn verantwoordelijk voor de stevigheid en de elasticiteit van de huid.  Colostrum stimuleert ook de normale groei van de cellen. Door de aanwezigheid van immuunfactoren (afweerstoffen), heeft colostrum ook een antibacteriële werking.

Colostrum is ideaal voor de behandeling van littekens, huidveroudering, couperose en acne.

Hydrafacial

Om huidvernieuwing te bekomen, is het peelen van de huid noodzakelijk. Door te peelen, oogt de huid meteen gladder, wordt de celactiviteit gestimuleerd en de opnamecapaciteit van de huid om verzorgende producten op te nemen, neemt toe.

HydraFacial™ peelt de huid met hydraterende serums die onder vacuüm de bovenste huidlagen schoonspoelen, de dode huidcellen en onzuiverheden verweken en wegzuigen. Tegelijk wordt de huid optimaal gehydrateerd. Een goed gehydrateerde huid is de basis van een gezonde, stralende huid.

Na de peelende serums wordt een cocktail van vitamines en andere anti-oxidanten ingesluisd. Van deze cocktail werd een lange termijn activiteit én huidvernieuwing tot in de lederhuid wetenschappelijk aangetoond.

Het resultaat van de Hydrafacial behandeling is direct zichtbaar. Je mag rekenen op een mooie gezonde ‘glow’ van de huid. Het is een perfecte behandeling voordat je naar een feestje gaat en om de gezondheid van de huid optimaal te houden.

De huid is na een behandeling al zichtbaar verbeterd en de eerste ‘glow’ blijft gemiddeld 5 tot 7 dagen aanhouden. Met de juiste thuisproducten houdt het nog veel langer aan. De huidverjonging is blijvend. De productie van collageen en elastine houdt nog drie maanden lang aan en ook het verouderingspatroon vermindert.

Herhaal de Hydrafacial behandeling maandelijks om de huid in haar optimale gezondheidsconditie te brengen. Eén behandeling is al goed voor het verbeteren van de fijne lijntjes, rimpels, hyperpigmentatie, acne en een vette huid.

Met verdere maandelijkse Hydrafacial-behandelingen wordt het resultaat beter en mooier. De kracht zit hem uiteindelijk wel in de herhaling: als fitness voor jouw huid.

De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal elementen en gekozen serums.

De ‘Signature’ Hydrafacial behandeling is snel en doeltreffend en duurt ongeveer 30 minuten. Je hoeft niet te wachten op het resultaat, want dit is direct na de behandeling zichtbaar. Direct na de behandeling mag je weer make-up aanbrengen.

Je kunt onmiddellijk werken na de Hydrafacial. De huid is goed beschermd en zal er alleen maar beter uit zien! Het is mogelijk dat de huid wat rood gekleurd is na de behandeling.

Ja. De Hydrafacial is geschikt voor ieder huidtype!

Voor iedereen die zijn of haar huid in een optimale huidconditie wil krijgen. Zelfs de meest gevoelige huiden kunnen de behandeling verdragen.

De Hydrafacial kan op iedere dag van het jaar, ook in de zomer! Blijf de huid wel altijd goed beschermen met een zonnefilter!

Exilis Ultra 360°

Al vanaf de eerste behandeling wordt de Collagen Refill TechnologyTM geactiveerd. Vaak merk je eerder al een verbetering, maar om duurzame verstrakking te bekomen, zijn gemiddeld 4 à 6 behandelingen nodig, best met een tussentijd van telkens twee weken.

Huidverstrakking en de remodellering van de gelaatscontouren, maar ook rimpelreductie en verbetering van de elasticiteit zijn het rechtstreekse gevolg van de Collagen Refill Technology™.

Na de kuur zal het resultaat nog gedurende 3 à 6 maanden toenemen (soms zelfs tot 12 maanden), omdat de sterk verhoogde collageensynthese nog een hele tijd doorgaat. Om het resultaat te behouden, zijn onderhoudsbehandelingen aangewezen (1 à 2 behandelingen per jaar).

Belangrijk om weten is dat het resultaat afhangt van je leeftijd, je gezondheid en je algemene huidconditie. Door thuis professionele verzorgingsproducten te gebruiken kun het resultaat gunstig beïnvloeden.

Je huid wordt eerst goed voorbereid met een dieptereiniging. Een computergestuurde applicator wordt heen en weer bewogen over de te behandelen zone(s). Je voelt hierbij een sterke maar comfortabele warmte. De behandelduur is afhankelijk van het aantal zones. Na afloop van de behandeling kan je huid eventueel nog lichtjes rood zien maar je ervaart verder geen enkel ongemak. Je kan meteen terug aan het werk, met of zonder make-up.

Exilis is het enige apparaat dat én met hoge energie werkt én tegelijk extreem veilig is, dankzij een drievoudig gepatenteerd systeem: Synchrone afgifte (SEETM) van radiofrequentie en ultrasoon energie, die zorgt voor een diepe, gelijkmatige warmteverspreiding.

De computergestuurde applicator meet 1.000 keren per seconde de weerstand van de huid (Impedance IntelligenceTM) en past voortdurend de warmte aan (EFCTM) waardoor de behandeling hoogst efficiënt, altijd veilig en uiterst comfortabel is.

Cosmelan

Het resultaat is per persoon verschillend maar pigmentvlekken zullen aanzienlijk verminderen tot zelfs verdwijnen. Meestal zie je dit al binnen 1 maand na de behandeling. Echter is het wel heel belangrijk om dagelijks een goede zonbescherming te blijven gebruiken.

 • Iedereen die last heeft van pigmentvlekken
 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Acne littekens (bruine vlekjes die ontstaan zijn na acne)

De eerste dagen kan de huid enkele zaken vertonen zoals:

 • roodheid
 • droog en trekkerig
 • vervelling
 • zwelling
 • jeuk
 • branderig


Deze effecten zijn volstrekt normaal en kunnen 7 tot 10 dagen aanhouden.

De Cosmelan is een gepatenteerde peel, ontwikkeld door Dr. Krulig, plastisch chirurg in Venezuela en is volkomen veilig. Daardoor kunnen alle fototypes met de Cosmelan peel behandeld worden.

Microneedling

De huid heeft een korte tijd nodig om zich te herstellen van de behandeling, maar dieper in de huid zijn veel processen gestimuleerd en het eerste resultaat zal met 4 weken zichtbaar zijn. Echter hebben collageen en elastine een langer rijpingsproces en hiervan zult u de eerste resultaten kunnen zien 6 tot 8 weken na de behandeling.

Dit is afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied, maar de behandeling zal ongeveer tussen de 30 en 45 minuten duren.

 • De huid blijft volledig intact, geen herstelperiode.
 • De huid wordt sterker, weerbaarder, dikker en strakker met een jeugdige uitstraling.
 • Een veel hoge absorptie (200%) van iedere actieve werkstof.
 • Kan gebruikt worden op elke zone van het gelaat, hals en lichaam.
 • Geschikt voor elk huidtype, zelfs voor de dunne huid en voor elke leeftijd.

Ja, echter naarmate wij ouder worden, breekt de huid steeds meer collageen af.

Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 4 tot 6 behandelingen in kuurverband nodig (elke 2-4 weken). In het algemeen geldt hoe meer behandelingen u ondergaat, hoe sneller u het gewenste resultaat bereikt. Voor een blijvend resultaat is onderhoud raadzaam. Na de kuur is het advies om 1 losse behandeling per 3 tot 6 maanden te ondergaan om de behaalde resultaten te behouden.

TCA Peeling

De voorbereiding wordt idealiter gestart 4 weken vóór de chemische peeling TCA. Contact met zon en zonnebank vermijden. Eventueel zonnecrème UVA en UVB met beschermingsfactor aanbrengen.

Een TCA peeling zal uw huid lichtjes doen schilferen gedurende 4 dagen, ook kan de huid strak aanvoelen. Vanaf de derde dag zal de huid duidelijk schilferen. Na 5 tot 7 dagen zal de nieuwe huid verschenen zijn. Na 10 dagen kan eventueel een vervolgbehandeling plaatsvinden. Voor een optimaal effect moet de behandeling soms één of twee of drie malen herhaald worden.

Het is belangrijk de huid goed te hydrateren en zon of zonnebank te mijden gedurende de eerste 6 weken na een chemische TCA peeling. Eventueel kan u een zonnecrème UVA en UVB aanbrengen met een hoge beschermingsfactor.

Deze chemische peeling TCA doet de bovenste cellagen afschilferen. De huid maakt nieuw collageen en elastine aan zodat een gladdere frissere huid verschijnt. Na ongeveer 4 weken is het definitieve resultaat zichtbaar.

Een chemische TCA peeling wordt niet toegepast tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Advanced Nutrition Programme™

Voeding is fundamenteel betrokken bij elke fase van de ontwikkeling van de huid. In de lederhuid speelt vitamine C een belangrijke rol bij de vorming van collageen – vitamine C zet het aminozuur proline om in hydroxyproline. Geen vitamine C, geen collageen. De flexibiliteit van collageen- en elastinevezels neemt met de tijd af als gevolg van beschadiging door vrije radicalen. Antioxidanten zijn dus onmisbaar voor een goede kwaliteit van deze vezels.

Ook de opperhuid wordt beter van voeding. Vitamine A helpt onder andere de verhoorning van de huid te controleren en net als essentiële vetten beschermt ze de huid tegen uitdroging. De juiste en voldoende voedingsstoffen zijn dus noodzakelijk voor gezonde huidlagen en -cellen.

Voor een gezonde huid heb je dus voedingsstoffen nodig die een effect hebben op je huid en je hebt er voldoende van nodig. We eten inderdaad anders dan onze ouders en grootouders. En dat heeft wel eens negatieve gevolgen. We hebben vaak tijd tekort en eten meer kant-en-klaar-producten die armer zijn aan voedingsstoffen. Bovendien hebben we een te lage opname van vitaminen doordat we te weinig groenten en fruit eten. Wist je dat 75% van de Nederlanders en meer dan 87% van de Belgen minder dan 5 porties fruit en groenten per dag eet? En dat 46% van de Nederlanders en 16% van de Belgen niet dagelijks fruit of groenten eet? Wil je dus zeker weten dat je huid voldoende voedingsstoffen krijgt, dan is dagelijks aanvullen een absolute must. Bovendien blijkt ook dat de voedingswaarde van de gewassen de laatste 30 jaar sterk gedaald is door pollutie en andere factoren.

Vitamine A is een klassiek voorbeeld van een voedingsstof die de huid zowel van binnenuit als topisch gezond kan houden. Het is een van de belangrijkste vitaminen, maar een groot percentage van de vrouwen in Nederland en België krijgt er niet genoeg van binnen via hun voeding.

“Ik denk dat iedereen elke dag vitamine A-supplementen aan zijn dieet moet toevoegen… We weten dat dit het immuunsysteem ondersteunt, het risico op huidkanker onderdrukt en onze huid minder zongevoelig maakt. Dit betekent dat de huid beter bestand is tegen zonnebrand en beter in staat is om zich te verdedigen tegen externe factoren”, zegt dr. Des Fernandes.

Het ideale vitamine A-supplement bevat ook vitamine D. We weten dat de huid vitamine D aanmaakt onder invloed van UVB-stralen. vitamine D is niet alleen belangrijk voor sterke botten, maar maakt ook nieuwe huid aan.

Vrije radialen zijn de vijand van je huid. Ze worden veroorzaakt door zon, pollutie, roken, maar ook door voedsel dat gefrituurd wordt of van de barbecue komt. Vooral de celmembranen en het DNA in de cellen zijn een groot doelwit van deze vrije radicalen. Hierdoor verzwakt de vorming van nieuwe huidcellen met voortijdige huidveroudering als gevolg. Daarom is niet alleen het smeren maar ook het slikken van voldoende antioxidanten essentieel voor het behouden van een jeugdige, goed functionerende huid. Plantenextracten als betacaroteen, luteïne, lycopeen, extract van kurkuma, blauwe bosbes, druivenpitten en groene thee zijn excellente antioxidanten.

Een ander voorbeeld zijn omega-oliën (een goede balans tussen omega 3 en 6) – zij ondersteunen de werking van een gezichtscrème door de huideigen lipiden te helpen handhaven, waardoor ze vocht in de huid vasthouden. De membraan van de huidcellen is gedeeltelijk opgebouwd uit essentiële vetten. Deze essentiële vetten houden niet alleen de celmembranen zacht en soepel, maar helpen de celmembranen ook bij de controle van wat in en uit de cel gaat. Zonder voldoende vetten, kunnen de cellen geen vocht vasthouden.

Synergie is de sleutel voor de absorptie van vitaminen en mineralen. De experts van Advanced Nutrition Programme™ gebruiken enkel voedingsstoffen in werkzame dosis en waarvan bewezen is dat ze synergetisch werken om de best mogelijke absorptie te bereiken en zo bijdragen tot de gezondheid van de huid en specifieke huidcondities aanpakken. Advanced Nutrition Programme™ producten worden gemaakt volgens farmaceutische standaarden. Alle ingrediënten zijn volledig traceerbaar en komen van de allerbeste bronnen. Advanced Nutrition Programme™ gaat verder dan de industrienorm en voert meer dan 400 testen uit op elk product.

Doe dit vooral ook!

Help mee om de afbraak van collageen te verminderen. Bescherm je huid tegen UV-straling. Met name UV-A straling Ze dringen dieper door in de huid dan UV-B stralen en breken collageen af. Rook niet, en eet gezond.