Chemische peeling |  TCA    AHA    BHA    Jessner peel

Peeling van de huid werd reeds in het oude Egypte toegepast: zo weten we dat Cleopatra een bad nam in zure melk om een jeugdige huid te behouden. En ten tijden van de Franse revolutie wreven de hofdames om dezelfde reden hun gelaat in met zure wijn.

Wat is het?

Bij een peeling van de huid worden etsende middelen op de huid toegepast om oude of beschadigde lagen huidcellen te verwijderen. Meestal wordt de behandeling in het gelaat toegepast. De belangrijkste indicaties zijn rimpels, beschadiging door zonlicht en oppervlakkige pigment afwijkingen. Afhankelijk van de soort peeling wordt een aantal cellagen verwijderd. Het doel is weer een frisse, egaal gepigmenteerde huid te krijgen.

Er zijn verschillende producten mogelijk om een chemische peeling uit te voeren:

AHA ( alfa-hydroxyzuren) peeling

De alfa-hydroxyzuren onderscheiden zich voornamelijk door een groot aantal positieve dermatologische effecten. Zo veroorzaken ze o.a. een afschilfering binnen de hoornlaag door de samenvoeging van de hoorndeeltjes te verminderen, de fruitzuren lossen immers de tussencelstof op. De celvernieuwing in de basale laag wordt op deze manier versneld waardoor de celdeling wordt gestimuleerd. De huid absorbeert meer vocht en haar soepelheid en strakheid worden flink verbeterd.

AHA’s in de juiste concentratie en op de juiste manier gebruikt,hebben een buitengewoon therapeutisch potentieel

Het therapeutisch potentieel is opgebouwd uit twee hoofdeffecten :
a) verdunning van het stratum corneum (bovenste huidlaag van de opperhuid)
b) epidermolyse, gevolgd door nieuwe collageenvorming in de dermis.
Dermatologische aandoeningen kunnen qua oorzaak zeer uiteenlopend zijn maar toch nauw verwant door de aard van de opperhuidproblemen, ofwel hyperkeratinisatie. Deze is vrijwel altijd het gevolg van verhoogde verkleving van de opperhuidcellen (corneocytencohesie).
De werking van glycolzuur op de opperhuid gedurende enkele maanden achtereen biedt therapeutische mogelijkheden voor nagenoeg alle aandoeningen waarbij sterke verhoorning een rol speelt en verdunning van de opperhuid centraal staat, zowel preventief als curatief.

Waarom is het afstoten van dode huidcellen zo belangrijk?

1. Abnormale verhoorning verhindert de doordringbaarheid van moisturizers en voedings- c.q. werkstoffen in de huid
2. De huid ziet er gezonder, zachter en glanzender uit
3. Rimpels zijn minder diep
4. Het helpt voorkomen dat de follikel verstopt raakt
De fruitzuren zijn uitermate geschikt voor de behandeling van de gemengde, vette en acne huid. De onzuiverheden, pustels en papels die optreden bij deze huidtypes verdwijnen. Daarnaast zorgen fruitzuren voor een huid die steviger, gladder en fijner is én frisser oogt. Rimpels en kraaienpootjes verdwijnen.
Er wordt gewerkt met glycolzuur, appelzuur, citroenzuur, melkzuur en salicylzuur. De combinatie van deze zuren verbetert de afscheiding van de hoorndeeltjes (dode huidcellen) en vermindert het risico op irritaties.
•TCA-peeling : middelmatige peeling
•(diepe peelings worden niet in Instituut Cascade toegepast)

Peelings kunnen onder andere gebruikt worden voor:
•Pigmentatievlekken (zwangerschapsvlekken en andere pigmentstoornissen)
•Acne
•Open poriën
•Zonbeschadiging
•Rokershuiden
•Fijne rimpeltjes
•Huidveroudering (Ouderdomsvlekken)

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voor de peeling wordt de huid gereinigd om de opperhuid te ontvetten. Dan wordt de peelende vloeistof aangebracht. Afhankelijk van de soort peeling en de tijdsduur dat de vloeistof op de huid aanwezig blijft wordt een bepaalde dikte van de opperhuid weg geëtst. Dit geeft een brandend gevoel. Na de peeling neemt de branderigheid geleidelijk af.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?

Milde en medium peelings geven lichte roodheid van de huid. De klachten zijn te vergelijken met die van een zonverbranding. Deze verschijnselen houden niet langer dan 1 dag aan.

Prijs vanaf 50 euro

Afspraak maken