Chemische TCA Peeling

Bij een chemische peeling brengen we een vloeistof, TCA (trichloorazijnzuur), op je huid aan waardoor de bovenste cellagen afschilferen. Je huid reageert hierop door nieuwe collageen en elastine aan te maken. Zo wordt je huid gladder, zachter en frisser.

Kenmerken voor een TCA peeling is de frosting: de huid wordt tijdens de behandeling “witter” gedurende een vijftal minuten.

TCA door huidinstituut Cascade Wijnegem

Voor welke huid?

  • Huid met actieve acné: een chemische peeling TCA is doeltreffend tegen actieve acné, zowel de huidzweertjes (pustels)
    als de zwarte huidpuntjes (comedonen)
  • Acnélittekens
  • Huid die nood heeft aan een algehele huidopfrissing is gebaat met deze behandeling. Fijne littekens, kleurverschillen,
    grove poriën, oneffenheden kunnen hiermee vervagen

Hoe verloopt de behandeling?

1. Je huid wordt grondig gereinigd en ontvet.
2. De vloeistof (TCA) wordt gelijkmatig aangebracht over je gelaat. Soms ook meerdere lagen.
3. Je huid zal warm aanvoelen.
4. Tot slot brengen we een verzachtende crème aan.

Veelgestelde vragen

De voorbereiding wordt idealiter gestart 4 weken vóór de chemische peeling TCA. Contact met zon en zonnebank vermijden. Eventueel zonnecrème UVA en UVB met beschermingsfactor aanbrengen.

Een TCA peeling zal uw huid lichtjes doen schilferen gedurende 4 dagen, ook kan de huid strak aanvoelen. Vanaf de derde dag zal de huid duidelijk schilferen. Na 5 tot 7 dagen zal de nieuwe huid verschenen zijn. Na 10 dagen kan eventueel een vervolgbehandeling plaatsvinden. Voor een optimaal effect moet de behandeling soms één of twee of drie malen herhaald worden.

Het is belangrijk de huid goed te hydrateren en zon of zonnebank te mijden gedurende de eerste 6 weken na een chemische TCA peeling. Eventueel kan u een zonnecrème UVA en UVB aanbrengen met een hoge beschermingsfactor.

Deze chemische peeling TCA doet de bovenste cellagen afschilferen. De huid maakt nieuw collageen en elastine aan zodat een gladdere frissere huid verschijnt. Na ongeveer 4 weken is het definitieve resultaat zichtbaar.

Een chemische TCA peeling wordt niet toegepast tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Andere behandelingen

Visia Huidanalyse

Huidanalyse : meten is weten! Maak zichtbaar wat het blote oog niet ziet! Een goede behandeling of productadvies begint met een grondige analyse. Alleen zo kan je het beste resultaat bereiken.

Advanced Nutrition Programme™

Je huid is de spiegel van jouw gezondheid. Voedingssupplementen werken aanvullend en helpen je
aan een mooiere en gezondere huid.

Environ Skincare

Duurzame geavanceerde gelaatsbehandelingen van Environ die een echt, blijvend verschil maakt voor de huid. Ideaal om huidveroudering, dehydratatie, een gevoelige huid, huidverslapping en pigmentatie aan te pakken.

Jane Iredale make up

Jane Iredale staat voor gezonde make-up om je natuurlijke schoonheid tot haar recht te laten komen. Want de mooiste make-up is een gezonde huid!

Hydrafacial

Je huid opfrissen op een natuurlijk, snelle, veilige én aangenamen manier? Hydrafacial is het perfecte antwoord op de vraag naar huidverjonging en huidverbetering.

Exilis Ultra 360°

Een strakkere huid zonder te snijden? Dat kan met de Exilis Ultra behandeling. Geen ongemak en geen hersteltijd. 

Cosmelan

De wereldwijde n°1 depigmentatiebehandeling. Heb je last van pigmentvlekken of ouderdomsvlekken? Dan is deze behandeling geknipt voor jou.

Dermapen Microneedling

Een veilige en efficiënte techniek om de aanmaak van collageen in je huid op een natuurlijke manier te stimuleren.

Caci

Spierversteviging met microcurrent technologie.

Definitieve laserontharing

Ben je het beu om telkens opnieuw te moeten waxen of scheren? Definitieve laserontharing is dé oplossing!

Fibroplasmalift

Soft Surgery facelift & ooglidcorrecties zonder te snijden. Ontdek het ware potentieel van je huid.