De Varigone TC 3000

De Varigone / TC 3000 is een revolutionaire techniek voor de verwijdering van huidadnexen. Hieronder vallen couperose (teleangiëctasieën), bloedblaasjes, steelwratjes (fibromen), actinische keratosen (zonlichtbeschadigingen), lentigo senilis (levervlekken), milia (gerstekorrels) en comedonen (mee-eters)

De techniek die ik hierbij toepas is coagulatie, hierbij wordt het huidweefsel en/of haarvaatjes weg- of dichtgebrand met behulp van zeer verfijnde micro apparatuur met een naald ter dikte van een haar.
De behandeling is (licht) gevoelig afhankelijk van de locatie waar gewerkt wordt (neus is bijvoorbeeld gevoeliger dan op de wangen).

Couperose of teleangiëctasieën, bloedblaasjes, rode puntjes of angiomen, zijn chronisch verwijde haarvaatjes. De vaatwanden worden zwakker doordat de elasticiteit van de bloedvaatjes afneemt. Ze komen meestal voor op wangen en neus. Het is een veel voorkomende aandoening die volkomen onschuldig is, maar vaak als ontsierend wordt ervaren.

Steelwratjes of fibromen zijn veel voorkomende kleine goedaardige bindweefselgezwelletjes die voorkomen in het gelaat, hals, nek, rond de borsten en in de liezen. Ze zijn over het algemeen huidkleurig.
Mensen met diabetes en mensen met een donkere huid hebben ze over het algemeen sneller. Het is een onschuldige aandoening die gemakkelijk te behandelen is. Door middel van coagulatie worden de steelwratjes verwijderd.

Actinische keratosen of zonlichtbeschadigingen zijn meestal kleine, vaak ruw aanvoelende verhoornde plekjes op de huid. Actinische keratosen komen vaak voor op de hoofdhuid, handen en in het gezicht. De kleur varieert van huidkleurig tot lichtbruin. De oorzaak van deze huidafwijking ligt in het blootstellen van de huid aan zonlicht zonder dat er beschermende producten of kleding is gebruikt.
Actinische keratosen ontstaan over het algemeen boven het 40e levensjaar, hoe gevoelig iemand hiervoor is hangt samen met de huidskleur en de hoeveelheid UV-straling waarin je bent blootsgesteld. Hoe blanker de huid, hoe meer kans je hebt op het ontwikkelen van deze huidafwijking.
Voorkomen kan door iedere twee uur als je buiten bent bij daglicht een goede zonbescherming met factor SPF 30 aan te brengen.
Behandeling is van belang omdat actinische keratosen zich door kunnen ontwikkelen in een vorm van huidkanker.
Als een arts heeft vastgesteld dat de actinische keratosen op jouw huid onschuldig zijn kan ik deze verwijderen

Lentigo senilis of ouderdomsvlekken of levervlekken zijn bruinachtige vlekken in het gezicht van oudere mensen. Ze komen ook op handruggen voor. Het is een goedaardige verkleuring van de huid waar ook de oorzaak ligt in overmatige UV-straling. Ook in deze situatie geldt dat een goede zonbescherming met factor SPF 30 altijd aangebracht dient te worden op de huid als het buiten licht is.
Als je deze vlekken als cometisch storend ervaart kunnen ze verwijderd worden, mits de kleur egaal is en/of de arts heeft vastgesteld dat ze onschuldig zijn.

Milia of gerstekorrels komen vaak voor bij mensen met een droge huid. Het zijn propjes verhard talgvet en dit is zichtbaar als witte korreltjes op de huid. Bij een zeer vochtarme huid komen ze in het klein voor met name rond de ogen en op het jukbeen. Als het er een paar zijn kan ik ze makkelijk tijdens de gezichtsbehandeling verwijderen, maar als het er vele zijn of wanneer de milia te klein zijn om manueel te verwijderen is het beter hier een aparte afspraak voor te plannen zodat ik ze met de microdermabrasiebehandeling kan verwijderen.

Comedonen of mee-eters zijn het gevolg van een overmatige talgproductie. In het eerste stadium is de comedo nog bedekt met een dun laagje huidcellen, de comedo is dan wit van kleur en wordt ook wel white head genoemd. Als de huidcellen de comedo niet meer bedekken komt deze in aanraking met zuurstof en krijg je de oxidatie waardoor de comedo een zwart puntje krijgt. Als er niet te veel comedonen voorkomen kan ik deze handmatig tijdens de gezichtbehandeling verwijderen. Als het er heel veel zijn kan het praktischer en minder pijnlijk te zijn om eerst een (aantal) aparte afspraken te plannen om de comedonen met de microdermabrasie te verwijderen (zie werkwijze milia).

Vergeleken met lasers heeft de Varigone / TC 3000 geen neveneffecten zoals: depigmentatie, littekenvorming. Het is eveneens vrijwel pijnloos. Na een behandeling met de Varigone / TC 3000 is er gegarandeerd resultaat.

De Varigone / TC 3000 heeft een aantal voordelen:

  • Onmiddellijk en blijvend resultaat, teleangiectasien en rode puntjes verdwijnen meteen
  • Kan op het hele lichaam gebruikt worden.
  • Geen steunkousen nodig
  • Ook vaatjes met een diameter kleiner dan 0,3 mm kunnen behandeld worden
  • Vrijwel pijnloos
  • Voor alle huidtypes
  • Eenvoudig te gebruiken in alle seizoenen
  • Geen depigmentatie of pigmentvorming
  • Geen allergische reacties
  • Geen brandwonden

Voor een complete behandeling van spataders op de benen moeten eerst de onderliggende problemen worden opgelost d.m.v. operatie en/of sclerotherapie, daarna kunnen de resterende adertjes met de Varigone TC 3000 verwijderd worden.

Strippen : het operatief verwijderen van grote, diepergelegen aderen.
Sclerotherapie : in inspuiten van aderen tot een diameter van 0,3 mm
Thermocoagulatie : voor alle aderen kleiner dan 0,9 mm

Verloop van de behandeling

De huid wordt eerst ontsmet, dan worden de adertjes met een zeer fijne naald aangestipt. Het spatadertje zal hierdoor onmiddellijk verdwijnen. Na de behandeling ontstaan microkorstjes die 1 week of 2 zichtbaar blijven. Na de behandeling kan u dadelijk uw dagelijkse activiteiten hervatten.
Nazorg : gedurende 48u de zon vermijden

Contra-indicaties

Pacemaker
Nikkel allergie (bij allergie wordt de gouden naald gebruikt)
Huidinfectie

Hoeveel kost het?

Behandeling couperose, kleine spataders, angiomen vanaf € 50
Fibromen (steelwratjes) vanaf € 50

Afspraak maken