Behandelingen

Met Environ skincare biedt Huidinstituut Cascade een hele waaier aan gelaatsbehandelingen aan om een gezonde huid te bewaren en een beschadigde huid te herstellen.

De kracht van behandelingen combineren 

De perfecte huidbehandeling is voor iedere persoon verschillend. Om de beste resultaten op een zo kort mogelijke termijn te behalen, combineren we vaak meerdere behandelmethodes. Dit noemen we combinatietherapie.

Zo kan je een Hydrafacial combineren met Dermaplaning of lichttherapie. Of bij de aanpak van pigmentvlekken kan je Environ combineren met de IPL behandeling.
Door het combineren van behandelingen vergroten we het behandelresultaat en werken we efficiënter omdat verschillende werkingsmechanismen elkaar versterken of aanvullen. 

Visia Huidanalyse

Huidanalyse : meten is weten! Maak zichtbaar wat het blote oog niet ziet! Een goede behandeling of productadvies begint met een grondige analyse. Alleen zo kan je het beste resultaat bereiken.

Advanced Nutrition Programme™

Je huid is de spiegel van jouw gezondheid. Voedingssupplementen werken aanvullend en helpen je aan een mooiere en gezondere huid.

Environ Skincare

Duurzame geavanceerde gelaatsbehandelingen van Environ die een echt, blijvend verschil maakt voor de huid. Ideaal om huidveroudering, dehydratatie, een gevoelige huid, huidverslapping en pigmentatie aan te pakken.

Jane Iredale make up

Jane Iredale staat voor gezonde make-up om je natuurlijke schoonheid tot haar recht te laten komen. Want de mooiste make-up is een gezonde huid!

Hydrafacial

Je huid opfrissen op een natuurlijk, snelle, veilige én aangenamen manier? Hydrafacial is het perfecte antwoord op de vraag naar huidverjonging en huidverbetering.

Exilis Ultra 360°

Een strakkere huid zonder te snijden? Dat kan met de Exilis Ultra behandeling. Geen ongemak en geen hersteltijd. 

Cosmelan

De wereldwijde n°1 depigmentatiebehandeling. Heb je last van pigmentvlekken of ouderdomsvlekken? Dan is deze behandeling geknipt voor jou.

Dermapen Microneedling

Een veilige en efficiënte techniek om de aanmaak van collageen in je huid op een natuurlijke manier te stimuleren.

Chemische TCA Peeling

Deze chemische peeling is geschikt voor alle vormen van acné, verbetert de huidstructuur, egaliseert de kleur van de huid en vermindert oneffenheden.

Caci

Spierversteviging met microcurrent technologie.

Definitieve laserontharing

Ben je het beu om telkens opnieuw te moeten waxen of scheren? Definitieve laserontharing is dé oplossing!

Fibroplasmalift

Soft Surgery facelift & ooglidcorrecties zonder te snijden. Ontdek het ware potentieel van je huid.

Huidaandoeningen

Acne vulgaris, ofwel kort acne, is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen in zijn puberteit krijgt acne. Maar ook na je puberteit kan acne een vervelend probleem vormen. Bij de één zijn het enkel puistjes, bij de ander is het een uitgebreide aandoening die tot psychische problemen kan leiden. Er zijn verschillende vormen van acne en dus ook verschillende behandelingsmogelijkheden. Een huidanalyse maakt jouw behandelingstraject snel duidelijk. Actieve acne kan mooi genezen, maar sporen nalaten in de vorm van littekens.

Couperose is een permanente verwijding van kleine adertjes in het gelaat. Deze verwijde bloedvaatjes komen vaak voor ter hoogte van de neus. Vele fijne adertjes samen veroorzaken een globaal aspect van roodheid ter hoogte van de wangen, voorhoofd, kin of neus. Ook rode vlekjes of puntjes zijn een uiting van couperose en komen vaak voor op het décolleté.

Pigmentvlekken zijn plaatselijke ophopingen van pigmentcellen (melanocyten) in je huid. In de loop der tijd kan de werking van de melanocyten ontregeld raken. De teint wordt onregelmatig, de kleur van de huid oneffen en plaatselijk kunnen pigmentvlekken ontstaan.

Pigmentvlekken komen in verschillende vormen voor:

  • Gepigmenteerde (acne) littekens: ontstaan door kleine verwondingen aan je huid
  • Ouderdomsvlekken: het gevolg van blootstelling aan de zon en natuurlijke veroudering
  • Zwangerschapsmasker: ontstaat door combinatie van hormonale veranderingen en blootstelling aan zonlicht

Poriën zijn kleine openingen aan de oppervlakte van de huid waarvan de grootte per persoon kan verschillen. Alle huidtypes, ongeacht leeftijd en klimaat, kunnen last hebben van te duidelijk zichtbare poriën. Dit kan door ophoping van talg en onzuiverheden veroorzaakt zijn of door verslapping van de poriewand door een afname van collageen in de huid.

Milia of gerstekorrels komen vaak voor bij mensen met een droge huid. Ze ontstaan door ophoping van dode huidcellen ( keratine) en dit is zichtbaar als witte korreltjes op de huid. Bij een zeer vochtarme huid komen ze vooral voor rond de ogen en op het jukbeen. Tijdens een gelaatsverzorging zijn ze op eenvoudige manier te verwijderen.

De vochtarme (gedehydrateerde) huid kenmerkt zich door de craqueléachtige nerfjes, die zich beperken tot de hoornlaag. De natuurlijke emulsie van talgvetten en vocht is dan niet meer toereikend. Dit kreukelachtig aanzien geeft de huid een verouderd aspect. Verminderde celdeling door veroudering behoort tot één van de oorzaken van de vochtarme huid. Een vochtarme huid kan zowel bij de droge als de vette huid voorkomen. Het gebruik van een op jouw huidtype afgestemde reinigende, verzorgende en beschermende cosmetica zijn een eerste stap naar herstel.

20% van de bevolking heeft chronisch last van een geïrriteerde huid. Die kan jeuken, pijnlijk zijn, rode vlekken of schilfers vertonen en schraal of branderig aanvoelen. Het kan te maken hebben met het product dat je gebruikt, maar er zijn ook andere oorzaken mogelijk, zoals gure weersomstandigheden. Verwar een geïrriteerde huid niet met een allergische reactie.

Bepaalde stoffen in tabaksrook hebben een vernauwend effect op de bloedvaten in de huid. Door deze vernauwing vermindert de bloedtoevoer naar de huid. Hierdoor ontstaat een relatief tekort aan zuurstof en voedingsstoffen die essentieel zijn voor een goed functioneren van de cellen in de huid. Dit kan leiden tot een grijzige tot grauwe gelaatskleur. Ook vroegtijdige rimpels en plooien in de huid kunnen het gevolg zijn van roken. Er treedt dus een versnelde veroudering van de huid op.

Striemen zijn littekens die ontstaan wanneer het onderhuids bindweefsel uit elkaar wordt getrokken door een snelle groei van het lichaamsdeel in kwestie. Tijdens de pubertijd of zwangerschap komt dit vaak voor.

Cellulite herken je aan een huid met afwisselend putjes en bultjes al dan niet samengaand met pijnlijke plekken. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door ophopingen van vocht, vet en afvalstoffen. Vooral een verstoring van de doorbloeding en het lymfesysteem ligt ten grondslag aan de overmatige ophoping. Als de ophoping een lange tijd aanwezig is, raakt deze verhard. Daardoor worden het vocht, vet en de afvalstoffen ingesloten. Doordat de ophopingen onregelmatig zijn, duwen ze de huid onregelmatig naar buiten met als gevolg putjes en bultjes. Er zijn verschillende gradaties die elk een andere behandelmethode vereisen.

Fibroma zijn kleine, goedaardige wratjes in steelvorm of plat. Wanneer het steeltje verwijderd is, zie je vaak nog een puntje zitten dat op een verstopte porie (comedo) lijkt. Dit valt vanzelf van de huid af.

De huid verandert naarmate ze ouder wordt. Haar natuurlijke hydratatie neemt af en ze verliest aan fundamentele substantie. Een minder stevige huid, gebrek aan elasticiteit en pigmentstoornissen zijn het gevolg.

Meer dan 80% van alle vrouwen heeft last van cellulite of huidverslapping. Maar ook mannen ervaren dit probleem. De typische probleemzones zijn de armen, bovenbenen, dijen, billen en buik.

Het zonnetje kan goed doen. Maar als je gaat zonnen zonder UV-beschermende crème, kan je huidschade veroorzaken. Ons advies is om je elke dag in te smeren met een spf 15.

“Top instituut! Nathalie zorgt voor een perfecte combinatie van goed advies, zalige verzorgingen en een aanbod van producten die op maat aangepast worden. Telkens een afspraak om naar uit te kijken. En zelfs een mega service tijdens corona!”
Clarisse V.d.P.
“Top instituut! Nathalie zorgt voor een perfecte combinatie van goed advies, zalige verzorgingen en een aanbod van producten die op maat aangepast worden. Telkens een afspraak om naar uit te kijken. En zelfs een mega service tijdens corona!”
Clarisse V.d.P.
“Bij Cascade krijg je telkens een deugddoende massage in een groene omgeving. Nathalie doet dat met veel passie en professionaliteit. Ze kent haar job en producten door en door en dat voel je. Zeer tevreden dat ik overgeschakeld ben naar Environ, na lange twijfels. Een aanrader voor jong en oud!”
Hugette K.
"Ik ben al 3 jaar vaste klant bij Cascade. Nathalie ontvangt je steeds met een grote glimlach, leuk gesprek en grote expertise. Ze denkt graag mee in het oplossen van je huidprobleem/-problemen. Een aanrader!"
Gerd B.
"Bij Cascade is je huid in bijzondere handen. Nathalie heeft een hoge beroepsethiek, heel veel kennis en combineert vriendelijkheid met professionaliteit. En dit alles vertaalt zich in een duidelijk merkbaar resultaat. Ik kan het iedereen aanraden! "
Tine R.
"Super tevreden van de Dermapen Microneedling behandeling ! Mijn littekens zijn enorm afgevlakt. Kortom magnifiek ! Ik kreeg een duidelijke uitleg van Nathalie , een vriendelijke , bekwame vrouw ! Aan te raden adres ! ❤"
Kaya F.
"Telkens een zeer professionele uitleg van een ervaren aangename specialiste die weet wat ze doet. Perfecte kennis van behandelingen én producten. Laserbehandeling: na eerste keer al resultaat, pijnloos. Bij gezichtsbehandelingen telkens een zalige massage van nek en schouders erbij ;-)"
Verstappen K.